Els nostres orígens

Una nova mirada per fer criatures sensibles i receptives amb l'ecologia.

Som una cooperativa que treballem amb producte de proximitat, de temporada i ecològic, i en un projecte pedagògic viu i actiu dins l'espai migdia.

Us convidem a viure l’experiència d’un equip humà, molt implicat, en el nostre projecte de vida. Una nova mirada per fer criatures sensibles i receptives amb l’ecologia.

Les nostres activitats estan adreçades a la comunitat educativa, tant a les famílies, com a les AFES i al centre escolar:

Gestió integral de l’espai migdia

Activitats extraescolars

Acollides matinals

Acompanyament a les sortides i colònies

Assessorament nutricional i dietètica

Formació pedagògica als equips de lleure

Xerrades informatives a les famílies

Compromís

El consum d’aliments és una realitat quotidiana als centres educatius. Per tant, nosaltres com a cooperativa pensem que alimentar-nos no és només cobrir unes necessitats fisiològiques, sinó que aporta salut, fomenta criteris de consum i l’aprenentatge d’habilitats socials.

Busquem una relació basada en la proximitat i la confiança amb les persones i entitats amb les que treballem.

Conceptes com la seguretat alimentària, el comerç just, els aliments integrals, la cuina sana, el compostatge, etc., els volem desenvolupar als centres escolars i crear un camp d’experimentació en la comunitat educativa que reconeix l’alimentació com a eina de transformació.

Hort escolar gestionat per La Forquilla Ecològica

Objectius

Des de la forquilla ecològica desenvolupem tres grans objectius:

Treball cooperatiu

Tant en l’ajuda de les relacions personals com en els aprenentatges a nivell col·lectiu. Busquem que els infants es vinculin estretament entre ells, de manera que cada un sap que el seu esforç personal ajuda als companys a aconseguir l'èxit tant a nivell grupal com individual.

Educar en la sostenibilitat

Educar en els hàbits alimentaris, reflexionar sobre els criteris de consum que utilitzem, incorporar dietes amb productes ecològics, de proximitat i temporalitat.

Contribuir en l’educació en valors

Com la solidaritat, la convivència entre iguals, l’esforç, el respecte. Reflexionar sobre la salut i l’alimentació.

Col·laboradors

Sumem compromisos amb tots els actors implicats en oferir oportunitats educatives als infants. Gràcies al seu suport podem treballar projectes conjunts i compartir idees i línies de treball.

Logotip Clicksparty

Intervenció

Sostenibilitat
La tria de cada aliment que ens mengem és una aposta per un model més respectuós amb l’ambient i més just amb la societat i el món. L’educació ambiental és clau pel creixement dels infants.

Qualitat
Una metodologia exigent en la formació continuada dels nostres treballadors i amb la millora dels nostres projectes educatius.

Sinceritat
Dinar a l’escola és una font de salut i a més, un aprenentatge. Vetllem per una qualitat de l’alimentació col·lectiva i dediquem molts esforços en assegurar un menú equilibrat.

Responsabilitat
Volem complir els criteris nutricionals recomanats i que compleixin la normativa sanitària. L’alimentació dels infants ha de tenir una mirada àmplia i integradora del concepte de seguretat alimentària.

L’educació integral
Apostem per una mirada sostenible en tots els aspectes; el menjador i la cuina no poden quedar-ne al marge. Treballem per incorporar el concepte d’alimentació agroecològica.

Hort
Facilitar la comprensió entre què passa a l’hort i el que mengem, la relació entre la nostra salut i la de l’entorn, la importància d’allò local per reflexionar i entendre com afecta al món.

Col·laborem amb

Som membres de

Les preguntes dels infants són per els grans que de veritat l'escolten, estímuls magnífics per a la reflexió. són preguntes directes i contundents sobre elements essencials del viure.

Eulàlia Bosch (2003)