Els nostres orígens

Una nova mirada per fer criatures sensibles i receptives amb l'ecologia.

Som una cooperativa que treballem amb producte de proximitat, de temporada i ecològic, i en un projecte pedagògic viu i actiu dins l'espai migdia.

Us convidem a viure l’experiència d’un equip humà, molt implicat, en el nostre projecte de vida. Una nova mirada per fer criatures sensibles i receptives amb l’ecologia.

Les nostres activitats estan adreçades a la comunitat educativa, tant a les famílies, com a les AFES i al centre escolar:

Gestió integral de l’espai migdia

Activitats extraescolars

Acollides matinals

Acompanyament a les sortides i colònies

Assessorament nutricional i dietètica

Formació pedagògica als equips de lleure

Xerrades informatives a les famílies

Compromís

El consum d’aliments és una realitat quotidiana als centres educatius. Per tant, nosaltres com a cooperativa pensem que alimentar-nos no és només cobrir unes necessitats fisiològiques, sinó que aporta salut, fomenta criteris de consum i l’aprenentatge d’habilitats socials.

Busquem una relació basada en la proximitat i la confiança amb les persones i entitats amb les que treballem.

Conceptes com la seguretat alimentària, el comerç just, els aliments integrals, la cuina sana, el compostatge, etc., els volem desenvolupar als centres escolars i crear un camp d’experimentació en la comunitat educativa que reconeix l’alimentació com a eina de transformació.

Hort escolar gestionat per La Forquilla Ecològica

Objectius

Des de la forquilla ecològica desenvolupem tres grans objectius:

Treball cooperatiu

Tant en l’ajuda de les relacions personals com en els aprenentatges a nivell col·lectiu. Busquem que els infants es vinculin estretament entre ells, de manera que cada un sap que el seu esforç personal ajuda als companys a aconseguir l'èxit tant a nivell grupal com individual.

Educar en la sostenibilitat

Educar en els hàbits alimentaris, reflexionar sobre els criteris de consum que utilitzem, incorporar dietes amb productes ecològics, de proximitat i temporalitat.

Contribuir en l’educació en valors

Com la solidaritat, la convivència entre iguals, l’esforç, el respecte. Reflexionar sobre la salut i l’alimentació.

Col·laboradors

Sumem compromisos amb tots els actors implicats en oferir oportunitats educatives als infants. Gràcies al seu suport podem treballar projectes conjunts i compartir idees i línies de treball.

Logotip Clicksparty

Intervenció

Sostenibilitat
La tria de cada aliment que ens mengem és una aposta per un model més respectuós amb l’ambient i més just amb la societat i el món. L’educació ambiental és clau pel creixement dels infants.

Qualitat
Una metodologia exigent en la formació continuada dels nostres treballadors i amb la millora dels nostres projectes educatius.

Sinceritat
Dinar a l’escola és una font de salut i a més, un aprenentatge. Vetllem per una qualitat de l’alimentació col·lectiva i dediquem molts esforços en assegurar un menú equilibrat.

Responsabilitat
Volem complir els criteris nutricionals recomanats i que compleixin la normativa sanitària. L’alimentació dels infants ha de tenir una mirada àmplia i integradora del concepte de seguretat alimentària.

L’educació integral
Apostem per una mirada sostenible en tots els aspectes; el menjador i la cuina no poden quedar-ne al marge. Treballem per incorporar el concepte d’alimentació agroecològica.

Hort
Facilitar la comprensió entre què passa a l’hort i el que mengem, la relació entre la nostra salut i la de l’entorn, la importància d’allò local per reflexionar i entendre com afecta al món.

Col·laborem amb

Som membres de

El que és important és aprendre amb sentit, no perquè toca, no perquè està el llibre, sino aprendre tot allò que és útil per a la vida, allò que és útil per interpretar el que passa fora de les aules.

Fernando Hernández (2014)