Cuina

Ens caracteritzem per l'absència d'intermediaris entre el productor i el consumidor

Els nostres productes ecològics garantim que es tractin d'aliments naturals, als quals no s'els ha afegit productes químics ni tòxics.

Cuinera portant una safata
Cuineres treballant

Producte

Des de la Forquilla Ecològica Cooperativa, utilitzem productes ecològics i de proximitat.

El comerç “km0” o de proximitat s’emmarca en els cicles curts de comercialització (CCC), una forma de comerç que es caracteritza per tenir un nombre màxim d’un intermediari entre el producte final i el consumidor o també entre el productor i l’elaborador (Binimelis & Descombes, 2010).

Per definició, dins aquesta tipologia hi té cabuda el concepte de venda directa, que es caracteritza per l’absència d’intermediaris entre el productor i el consumidor.

A més, són productes ecològics, és a dir, el seu procés de producció i transport es cenyeix a unes normatives que garanteixen que es tracti d’aliments naturals, als quals no se’ls ha afegit productes químics ni tòxics.

Tot el procés de producció i transport d’aquests productes es realitza amb la màxima cura i protecció del medi ambient.

No treballem amb grans multinacionals per un tema ideològic, pactem les produccions agrícoles i la temporalitat dels productes directament amb els pagesos, i així oferir un servei més sostenible.

Des de la Forquilla Ecològica Cooperativa ens esforcem en fer una bona tria de quins seran els nostres proveïdors que ens facilitaran les matèries primeres, que després treballarem a les cuines. És important el control dels proveïdors en la higiene i dels seus productes mitjançant el número de registre sanitari, la descripció del seu sistema d’assegurament de la qualitat (ISO) i les especificacions de la matèria prima.

Tots els nostres productes ecològics estan certificats pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Cuinera cuinant
Menjar
Mostra d'aliments
Cuinera tallant

El menú

Els nostres menús consten d’un mínim de 4 setmanes adaptades a la temporada corresponent, els quals es consensuen entre empresa i client, fent partícip al cuiner/a i coordinador/a on posteriorment són revisats i aprovats pels nostres dietistes.

La informació sobre la programació de menús que lliurem a les famílies inclou la data i procurem que sigui entenedora i fàcil de llegir.

Nosaltres treballem amb l’Institut d’assessorament dietètic i nutricional iadin.

Iadin

Càrrega ecològica

A la Forquilla Ecològica tenim com a principals productors col·laboradors a Veritas i Anna Ecològica.

Pasta i farina ecològica

La perla del segre

Ponts - Lleida

Farinera Roca

Agramunt - Lleida

Verdura i horatilissa ecològica

La Vall Bio

Benifallet - Tarragona

Orgànic Empordà

Els masos d'en coll - Girona

La Feixa d'en Feliu

Bescaró - Girona

Fundació Torrebonica

Terrassa - Barcelona

Can Massana

Masquefa - Barcelona

Mir Pous Girona

Sitges - Barcelona

Fruita ecològica

Agrícola Ayora

Tornabous - Lleida

Mes Bio

Bellpuig - Lleida

Taronges ecològiques

Tortosa - Tarragona

Vedella ecològica

Ecológica de los Pirineos

La Pobla de Segur - Lleida

Làctis ecològics

Cambelson

Cardedeu - Barcelona

Ous ecològics

Bio Can Martí

Sta. Eulàlia de Ronçana - Barcelona

Arròs i llegums ecològics

Mes Bio

Eco Castells - Deltebre - Tarragona

Oriol Prats

Llerona - Barcelona

Ecoaliments

Dosrius - Barcelona

Proteïna vegetal ecològica

Vegetalia

Castellcir - Barcelona

Oli d'oliva ecològics

Prats fruit

Barcelona

Cuineres cuinant arròs

Al·lèrgies i intoleràncies

L’al·lèrgia alimentària és present quan hi ha una reacció immunològica que es produeix en un infant sensibilitzat a un aliment determinat quan l’ingereix o bé per simple contacte. També respon a un mecanisme immunològic que respon de formes diverses: cutània, respiratòria, digestiva, etc.

La nostra pauta alimentària és absolutament necessària. Es requereix d’un informe mèdic que especifiqui l’al·lèrgia acompanyat d’un seguiment i d’una vigilància excepcional per part del nostre equip humà.

Adaptem el menú basal a tot tipus d’al·lèrgies alimentàries, intoleràncies, casos específics de multi-al·lèrgies i altres patologies.

Menús que elaborem:

  • Celiaquia
  • Dieta laxant
  • Dieta astringent
  • Al·lèrgia a la proteïna de la vaca
  • Al·lèrgia a la proteïna d’ou
  • Al·lèrgia al peix
  • Intolerància a la lactosa
  • Específics multi-al·lèrgics o altres patologies
  • Menú halal

El Món sempre tindrà significat per a un nen que ha estat en contacte amb la natura desde petit.

K. Lorenz (1982)