Des de la Forquilla Ecològica Cooperativa, utilitzem productes ecològics i de proximitat.
El comerç “km0” o de proximitat s’emmarca en els cicles curts de comercialització (CCC), una forma de comerç que es caracteritza per tenir un nombre màxim d’un intermediari entre el producte final i el consumidor o també entre el productor i l’elaborador (Binimelis & Descombes, 2010).
Per definició, dins aquesta tipologia hi té cabuda el concepte de venda directa, que es caracteritza per l’absència d’intermediaris entre el productor i el consumidor.
A més, són productes ecològics, és a dir, el seu procés de producció i transport es cenyeix a unes normatives que garanteixen que es tracti d’aliments naturals, als quals no se’ls ha afegit productes químics ni tòxics.
Tot el procés de producció i transport d’aquests productes es realitza amb la màxima cura i protecció del medi ambient.
No treballem amb grans multinacionals per un tema ideològic, pactem les produccions agrícoles i la temporalitat dels productes directament amb els pagesos, i així oferir un servei més sostenible.
Des de la Forquilla Ecològica Cooperativa ens esforcem en fer una bona tria de quins seran els nostres proveïdors que ens facilitaran les matèries primeres, que després treballarem a les cuines. És important el control dels proveïdors en la higiene i dels seus productes mitjançant el número de registre sanitari, la descripció del seu sistema d’assegurament de la qualitat (ISO) i les especificacions de la matèria prima.
Tots els nostres productes ecològics estan certificats pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE).